Spidskålssalat med tahindressing

Hovedret
Serveringer: 4
En skøn og mættende spidskålssalat med friske hindbær og salte peanuts. Dressingen af tahin, lime, sojasauce og ingefær har masser af smag og tilfører spidskålssalaten både dybde og umami. Spidskålssalaten kan spises som et måltid i sig selv, men den kan også bruges som tilbehørssalat til mange forskellige retter. Salaten er nem at lave og egner sig rigtig godt til store portioner – brug den fx som et farverigt og smagfuldt indslag på en buffet.

Ingredienser

Tahindressing

4 spsk Urtekram saltet tahini
3 spsk limesaft
3 spsk vand
2 spsk Urtekram Shoyu sojasauce
1 spsk fintrevet frisk ingefær

Salat

1 fintsnittet lilla spidskål (ca. 300 g)
100 g spæde salatblade
1 rødløg i tynde både
1 dl finthakket bredbladet persille
100 g hindbær
50 g peanuts ristede & saltede

Fremgangsmåde

Rør tahini, limesaft, vand, soja og ingefær sammen.
Vend spidskål, salatblade, rødløg og persille sammen i en skål.
Anret salaten i et fad og hæld halvdelen af dressingen over.
Fordel hindbær og peanuts på salaten og server med resten af dressingen ved siden af.

Lignende produkter

Lignende opskrifter