Quinoasalat med rødløg, rosiner & gulerødder

Hovedret
Serveringer: 4
Af

Ingredienser

2 dl økologisk gul quinoa
Ca. 4 dl vand
1 dl økologiske mørke rosiner
3-4 gulerødder, revet groft eller skåret i tynde strimler eller stænger
1 rødløg, skåret i tynde skiver
1 fed hvidløg, finthakket
5-10 g frisk, ingefær, finthakket
1 knivspids økologisk vaniljepulver
2 spsk. økologisk ekstra jomfruolivenolie
Fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron
Hav- el. himalayasalt
Økologisk sort peber
Evt. økologisk æblecidereddike
Bredbladet- eller kruspersille (den normale)

Fremgangsmåde

Kom quinoaen i en gryde helt uden noget. Hverken vand eller olie.
Skru helt op for varmen og vent indtil quinoaen begynder at knitre en smule og lugte af nødder.
Skru ned for varmen og tørrist nænsomt al quinoaen under omrøring, så alle frøene bliver let gyldenbrune.
Det er vigtigt at skrue ned for varmen og røre, når der først er kommet gang i processen, for ellers brænder quinoaen hurtigt på.
Kom derefter vandet direkte ned i gryden og bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad quinoaen simre under låg ved mellem varme i 12-15 min. indtil al vandet er opsuget.
Husk at røre et par gange, så grynene ikke brænder på.
Quinoaen er færdig, når frøene holder op med at være matte og næsten er helt gennemsigtige/glasagtige i udseendet.
Det er ret vigtigt at du ikke koger quinoaen mere, når den ændrer udseende. Ellers bliver den til mos.
Kom quinoaen i en skål og lad den lige dampe af.
Tilsæt mørke rosiner, gulerødder, rødløg, hvidløg, ingefær, vaniljepulver, olivenolie, citronsaft og -skræl og smag til med salt og peber.
Giv også salaten en smule eddike, hvis den mangler lidt syre.
Kom godt med bredbladet eller kruspersille i Saladen og server.

Lignende opskrifter