Orange bygotto med græskar og cheddar

Hovedret
Serveringer: 4

Ingredienser

2 spsk. olivenolie
300 g perlebyg, skyllet
3 spsk. æblecidereddike
1½ l Herbarmare urteboullion
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. ingefær
200 g gulerødder, i skiver 
½ Hokkaido 
30 g smør
100g revet rød cheddar + lidt ekstra ved servering
Salt og peber
1 håndfuld vilde urter f.eks. ramsløg, skovsyre, tallerkensmækkere eller hvad der er muligt at få fingrene i.

Fremgangsmåde

Skræl græskarret, fjern kernerne med en ske og skær græskarkødet i små tern.
Skræl gulerødder og snit dem i tynde skiver.
Varm olivenolie op og sautér de finthakkede løg og hvidløg ved moderat varme, til de er blanke og gennemsigtige. 
Tilsæt græskar tern og halvdelen af gulerødderne og sautér yderligere. 
Skru op for varmen og tilsæt bygkerner og eddike, rør grundigt og lad eddikedampen forsvinde.
Tilsæt 2 dl bouillon.
Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil væsken er kogt ind.
Tilsæt mere væske og rør løbende.
Sørg for at bouillonen hele tiden er varm når den tilsættes. 
Tilsæt ingefær og gurkemeje. 
Når kernerne er lækre og møre (efter ca. 30-40 minutter), men stadig har lidt bid, tages gryden af varmen. 
Steg de sidste gulerødder i olie på en pande.
Smag retten til med salt og peber. Rør smør og revet cheddarost i bygotto’en.
Anret med de stegte gulerødder, revet cheddar og vilde urter.

Lignende opskrifter