Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Orange bygotto med græskar og cheddar
Hovedret
Serveringer: 4
Ingredienser
Fremgangsmåde
2 spsk. olivenolie
300 g perlebyg, skyllet
3 spsk. æblecidereddike
1½ l Herbarmare urteboullion
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. ingefær
200 g gulerødder, i skiver
½ Hokkaido
30 g smør
100g revet rød cheddar + lidt ekstra ved servering
Salt og peber
1 håndfuld vilde urter f.eks. ramsløg, skovsyre, tallerkensmækkere eller hvad der er muligt at få fingrene i.
Skræl græskarret, fjern kernerne med en ske og skær græskarkødet i små tern.
Skræl gulerødder og snit dem i tynde skiver.
Varm olivenolie op og sautér de finthakkede løg og hvidløg ved moderat varme, til de er blanke og gennemsigtige.
Tilsæt græskar tern og halvdelen af gulerødderne og sautér yderligere.
Skru op for varmen og tilsæt bygkerner og eddike, rør grundigt og lad eddikedampen forsvinde.
Tilsæt 2 dl bouillon.
Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil væsken er kogt ind.
Tilsæt mere væske og rør løbende.
Sørg for at bouillonen hele tiden er varm når den tilsættes.
Tilsæt ingefær og gurkemeje.
Når kernerne er lækre og møre (efter ca. 30-40 minutter), men stadig har lidt bid, tages gryden af varmen.
Steg de sidste gulerødder i olie på en pande.
Smag retten til med salt og peber. Rør smør og revet cheddarost i bygotto’en.
Anret med de stegte gulerødder, revet cheddar og vilde urter.
Ingredienser
2 spsk. olivenolie
300 g perlebyg, skyllet
3 spsk. æblecidereddike
1½ l Herbarmare urteboullion
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. ingefær
200 g gulerødder, i skiver
½ Hokkaido
30 g smør
100g revet rød cheddar + lidt ekstra ved servering
Salt og peber
1 håndfuld vilde urter f.eks. ramsløg, skovsyre, tallerkensmækkere eller hvad der er muligt at få fingrene i.
Fremgangsmåde
Skræl græskarret, fjern kernerne med en ske og skær græskarkødet i små tern.
Skræl gulerødder og snit dem i tynde skiver.
Varm olivenolie op og sautér de finthakkede løg og hvidløg ved moderat varme, til de er blanke og gennemsigtige.
Tilsæt græskar tern og halvdelen af gulerødderne og sautér yderligere.
Skru op for varmen og tilsæt bygkerner og eddike, rør grundigt og lad eddikedampen forsvinde.
Tilsæt 2 dl bouillon.
Kog op under omrøring og lad det derefter simre, indtil væsken er kogt ind.
Tilsæt mere væske og rør løbende.
Sørg for at bouillonen hele tiden er varm når den tilsættes.
Tilsæt ingefær og gurkemeje.
Når kernerne er lækre og møre (efter ca. 30-40 minutter), men stadig har lidt bid, tages gryden af varmen.
Steg de sidste gulerødder i olie på en pande.
Smag retten til med salt og peber. Rør smør og revet cheddarost i bygotto’en.
Anret med de stegte gulerødder, revet cheddar og vilde urter.
Lignende opskrifter
Salat med søde kartofler, avokado og krydrede kikærter med yoghurtsauce
Pizza med rødbede og rosenkål
Fyldte søde kartofler med krydret kikærter og guacamole
Grillede gulerødder med forårsløg og hvid bønnemos
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent