En rig kokosmælkgryderet er obligatorisk om efteråret. Denne er hurtig og ukompliceret at lave, kan varieres på mange måder og er perfekt, hvis du har nogle grøntsagsrester i bunden af køleskabet.
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær, revet
3 spsk tomatpuré
5 gulerødder
1 stor courgette
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1 spsk tamari eller anden soja
1 dåse (pr. 400 gram) kogte kikærter
1 tsk kokosolie
Salt og friskmalet sort peber
Tilbehør
4 portioner sorte ris eller andet valgfrit korn
2 dl fedtet plantebaseret yoghurt, fx havre eller kokosnød
Frisk koriander
Chiliflager
Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken.
Skræl og skær løg i tynde både, skræl og finhak hvidløg og riv ingefæren. Skær courgetten i mindre stykker, skrub og skær gulerødderne i skiver. Steg olie, hvidløg og ingefær i lidt olie, indtil den er blød. Tilsæt tomatpuré, resten af grøntsagerne, kokosmælk og tamari. Kog og lad dem simre i ca. 10 minutter, indtil grøntsagerne er blødgjort, men stadig har god tyggemodstand.
Hæld væden fra og skyl kikærterne. Tilsæt dem til gryden. Smag til med salt og peber.
Server gryderetten med ris, en klat yoghurt, frisk koriander og chiliflager.
Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær, revet
3 spsk tomatpuré
5 gulerødder
1 stor courgette
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1 spsk tamari eller anden soja
1 dåse (pr. 400 gram) kogte kikærter
1 tsk kokosolie
Salt og friskmalet sort peber
Tilbehør
4 portioner sorte ris eller andet valgfrit korn
2 dl fedtet plantebaseret yoghurt, fx havre eller kokosnød
Frisk koriander
Chiliflager
Fremgangsmåde
Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken.
Skræl og skær løg i tynde både, skræl og finhak hvidløg og riv ingefæren. Skær courgetten i mindre stykker, skrub og skær gulerødderne i skiver. Steg olie, hvidløg og ingefær i lidt olie, indtil den er blød. Tilsæt tomatpuré, resten af grøntsagerne, kokosmælk og tamari. Kog og lad dem simre i ca. 10 minutter, indtil grøntsagerne er blødgjort, men stadig har god tyggemodstand.
Hæld væden fra og skyl kikærterne. Tilsæt dem til gryden. Smag til med salt og peber.
Server gryderetten med ris, en klat yoghurt, frisk koriander og chiliflager.