Produkter
Opskrifter
PRODUKTER
Produkter
Krydderier
Olie & eddike
Mysli & flakes
Tørrede frugter & mos
Bælgfrugter & konserves
Vegetarisk
Frost
Nøddesmør & smørbart
Glutenfri
Nødder & snacks
Bagning
Bønner, frø & linser
Ris, gryn & pasta
Drikkevarer
Brød & kiks
Garniture, dressing & bouillon
Foodservice
OPSKRIFTER
Alle opskrifter
Morgenmad & Brunch
Hovedretter
Veganske opskrifter
SKØNHED
Oplev Urtekram Beauty
BÆREDYGTIGHED
Grøn mad
Ansvarsfuld indkøb
Genvejen til det gode valg
OM OS
Om os
FAQ
Urtekram 50 år
Vores mærkninger
Kontakt
Cookies og GDPR
DK
SE
DK
FI
EN
DE
Hjemmelavet pitabrød med falafler
Hovedret
Serveringer: 4
Ingredienser
Fremgangsmåde
25 g gær
1 tsk. agavesirup
1½ tsk. salt
3 dl lunken vand
1 spsk. græskarkernesmør
450 g durumhvedemel
Fyld
1 æske nutana falafel
Salad, agurk, tomat, rødløg, forårsløg, osv.
Tahin dressing
3 spsk. tahin m/salt
2 spsk. creme fraiche
1 dl vand
½ tsk. chiliflager
½ citron, saft herfra
1 tsk. agavesirup
Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt, agavesirup og græskarkernesmør, og rør det sammen.
Tilsæt herefter mel lidt ad gangen indtil dejen er mættet. Dejen stilles til hævning overdækket i 1 time.
Imens dejen hæver, skæres grøntsagerne til fyldet.
Tilbered falaflerne som anvist på æsken.
Lav dernæst dressingen.
Rør alle ingredienserne sammen. Hvis dressingen er for tyk tilsættes mere vand.
Efter hævning æltes dejen igennem igen, hvorefter den deles op i 8 lige store stykker, som formes til boller.
Rul bollerne flade med en kagerulle og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Bag pitabrødene i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.
Ingredienser
25 g gær
1 tsk. agavesirup
1½ tsk. salt
3 dl lunken vand
1 spsk. græskarkernesmør
450 g durumhvedemel
Fyld
1 æske nutana falafel
Salad, agurk, tomat, rødløg, forårsløg, osv.
Tahin dressing
3 spsk. tahin m/salt
2 spsk. creme fraiche
1 dl vand
½ tsk. chiliflager
½ citron, saft herfra
1 tsk. agavesirup
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand sammen med salt, agavesirup og græskarkernesmør, og rør det sammen.
Tilsæt herefter mel lidt ad gangen indtil dejen er mættet. Dejen stilles til hævning overdækket i 1 time.
Imens dejen hæver, skæres grøntsagerne til fyldet.
Tilbered falaflerne som anvist på æsken.
Lav dernæst dressingen.
Rør alle ingredienserne sammen. Hvis dressingen er for tyk tilsættes mere vand.
Efter hævning æltes dejen igennem igen, hvorefter den deles op i 8 lige store stykker, som formes til boller.
Rul bollerne flade med en kagerulle og placer dem på en bageplade med bagepapir.
Bag pitabrødene i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutter.
Lignende opskrifter
Salat med søde kartofler, avokado og krydrede kikærter med yoghurtsauce
Pizza med rødbede og rosenkål
Fyldte søde kartofler med krydret kikærter og guacamole
Grillede gulerødder med forårsløg og hvid bønnemos
Vis flere opskrifter
Hvad leder du efter?
Produkter (
)
Opskrifter (
)
Indhold (
)
Kategorier