Skru op for grøntsagerne med grøntsagstærten med blomkålsbund,
der kan erstatte den klassiske hvededej. Vi byder også på to slags mættende tærtefyld, men fyld også gerne tærten med dit eget favoritfyld.
Af Urtekram
TÆRTEBUND
100 g blomkål, revet helt fint
3 spsk. olie, f.eks. smagsneutral kokosolie
100 g havremel
2 spsk. loppefrøskaller
3 spsk. koldt vand
100 g revet ost
FYLD AF KÅL, CITRON OG SALTRISTEDE MANDLER
75 g saltristede mandler
250 g broccoli
100 g blomkål
1 økologisk citron, skal + saft
ÆGGEMASSE TIL TÆRTEFYLD
4 æg
150 g hytteost 4%, kan erstattes af skyr
½ tsk. salt og peber
TÆRTEBUND
Riv blomkålen fint, og bland med olie, mel og loppefrøskaller.
Saml dejen med vandet, med fingrene.
Dejen må ikke æltes.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den i en stor smurt tærteform.
FYLD MED KÅL, CITRON OG SALTRISTEDE MANDLER
Lav en portion saltristede mandler. Del broc¬colien og blomkålen i små buketter, og skær stokkene fra kålen i små tern.
Overhæld med kogende vand og lad stå i ca. 5 min.
Hæld vandet fra og vend det med citronskal og saft.
Bland æg, hytteost, revet ost, salt og peber.
Fordel kål/citronblandingen ud over tærte¬bunden, derefter æggemassen og afslutnings¬vis de saltristede mandler.
Bag tærten i midterste rille i en 175 grader varm ovn.
Tærten er færdig, når osten er gylden og æggemassen fast
Ingredienser
TÆRTEBUND
100 g blomkål, revet helt fint
3 spsk. olie, f.eks. smagsneutral kokosolie
100 g havremel
2 spsk. loppefrøskaller
3 spsk. koldt vand
100 g revet ost
FYLD AF KÅL, CITRON OG SALTRISTEDE MANDLER
75 g saltristede mandler
250 g broccoli
100 g blomkål
1 økologisk citron, skal + saft
ÆGGEMASSE TIL TÆRTEFYLD
4 æg
150 g hytteost 4%, kan erstattes af skyr
½ tsk. salt og peber
Fremgangsmåde
TÆRTEBUND
Riv blomkålen fint, og bland med olie, mel og loppefrøskaller.
Saml dejen med vandet, med fingrene.
Dejen må ikke æltes.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og kom den i en stor smurt tærteform.
FYLD MED KÅL, CITRON OG SALTRISTEDE MANDLER
Lav en portion saltristede mandler. Del broc¬colien og blomkålen i små buketter, og skær stokkene fra kålen i små tern.
Overhæld med kogende vand og lad stå i ca. 5 min.
Hæld vandet fra og vend det med citronskal og saft.
Bland æg, hytteost, revet ost, salt og peber.
Fordel kål/citronblandingen ud over tærte¬bunden, derefter æggemassen og afslutnings¬vis de saltristede mandler.
Bag tærten i midterste rille i en 175 grader varm ovn.
Tærten er færdig, når osten er gylden og æggemassen fast