Grillet hjertesalat med urtesauce og tahindressing

Hovedret
30 min
Serveringer: 4
Grillet hjertesalat med urtesauce og en tynd sød tahindressing. Toppet med en dukkah med blandet tørret oregano og pistacienødder. Grillet marineret tofu på siden.

Ingredienser

2 pakker med neutral tofu
4 hjertesalat
Olivenolie at pensle med
havsalt

TAHINDRESSING

4 spsk tahini
saften fra ½ citron
2-3 spiseskefulde vand
4 tsk ahornsirup
1 knivspids flagesalt
URTESAUCE
1 dl blandede hakkede urter, f.eks. oregano, dild, persille, mynte
2 fed hvidløg
saften fra ½ citron
3 spsk olivenolie
1 knivflaksalt
DUKKAH
1 kop pistacienødder uden skræl
1 tsk korianderfrø
½ teskefuld hel spidskommen
1 tsk tørret oregano
½ tsk mildt chilipulver
1 tsk salt

Fremgangsmåde

Start med urtesaucen. Bland urter, hvidløg, citronsaft og olie med en håndblender eller i en foodprocessor.
Krydre med salt og peber.
Klargør dukkahn ved at stege pistacienødder og korianderfrø i en tør gryde over medium varme, ca. 2-3 minutter. Rør nu og da, og sørg for, at de ikke brænder. Fjern det fra varmen og lad det køle af. Hæld det derefter i en blender, og tilsæt spidskommen, chili, oregano og salt. Kør et par omgange, indtil små stykker, men ikke for er for finmalet. Alternativt kan du hakke det på et skærebræt.
Pisk tahin med citronsaft i en skål. Fortynd med vand til en cremet konsistens. Tilsæt to teskefulde ahornsirup, lidt salt og gem to teskefulde i sættet og dryppet lige før servering.
Grill tofu, først over høj varme, sæt dem derefter på indirekte varme, og lad dem stege et stykke tid. Eller læg dem i et ildfast fad og steg dem i ovnen i 5-10 minutter ved 180 grader.
Del hjertesalaten på langs, børst med lidt olivenolie. Hold hjertesalaten med et tang, hvor den skårne overflade vender mod grillen ved høj varme, tjek nu og da om salaten har taget farve. Salt og server straks.

Lignende opskrifter