Vores variant af Sichuan-retten Dan Dan Nudler med sprødstegt chilitofu og cremede nudler.
1 pakke Urtekram tofu naturel
½ dl Urtekram solsikkeolie eller Urtekram rapsolie
1½ spsk Urtekram peanutbutter
1 spsk Urtekram tahin uden salt
2 spsk Urtekram tamari
3 spsk vand
½ spsk Urtekram æblecidereddike
1 spsk finthakket ingefær
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk srirachasauce eller en anden chilisauce (eller 1 tsk tørret chili)
1 tsk five spice krydderi eller spidskommen
Servér med
1 pakke Urtekram woknudler fuldkorn
150 g frisk spinat eller pak choi
3 forårsløg, i fine strimler
1 håndfuld koriander
2 spsk ristede sesamfrø
Smuldr tofuen og læg i en si. Lad tofuen dryppe af eller tryk tofuen mod sien med et viskestykke, så væsken krammes ud. Der skal være så lidt væske i tofuen som muligt for at kunne stege den sprød.
Pisk peanutbutter, tahini, tamari, vand og eddike til en cremet dressing.
Kog vand med lidt salt til nudlerne.
Varm en stegepande og steg den smuldrede tofu i olie, mens du rører rundt, til tofuen bliver sprød. Det tager cirka 10 minutter. Tilsæt ingefær, hvidløg, sriracha og five spice krydderi.
Steg et par minutter, så tofuen får en god smag af alle krydderier.
Kog nudlerne imens.
Læg masser af spinat i 4 skåle. Hæld vand fra nudlerne og læg den ovenpå spinaten.
Kom den cremede dressing ovenpå samt den sprødstegte tofu, forårsløg, koriander og drys med sesamfrø.
Ingredienser
1 pakke Urtekram tofu naturel
½ dl Urtekram solsikkeolie eller Urtekram rapsolie
1½ spsk Urtekram peanutbutter
1 spsk Urtekram tahin uden salt
2 spsk Urtekram tamari
3 spsk vand
½ spsk Urtekram æblecidereddike
1 spsk finthakket ingefær
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk srirachasauce eller en anden chilisauce (eller 1 tsk tørret chili)
1 tsk five spice krydderi eller spidskommen
Servér med
1 pakke Urtekram woknudler fuldkorn
150 g frisk spinat eller pak choi
3 forårsløg, i fine strimler
1 håndfuld koriander
2 spsk ristede sesamfrø
Fremgangsmåde
Smuldr tofuen og læg i en si. Lad tofuen dryppe af eller tryk tofuen mod sien med et viskestykke, så væsken krammes ud. Der skal være så lidt væske i tofuen som muligt for at kunne stege den sprød.
Pisk peanutbutter, tahini, tamari, vand og eddike til en cremet dressing.
Kog vand med lidt salt til nudlerne.
Varm en stegepande og steg den smuldrede tofu i olie, mens du rører rundt, til tofuen bliver sprød. Det tager cirka 10 minutter. Tilsæt ingefær, hvidløg, sriracha og five spice krydderi.
Steg et par minutter, så tofuen får en god smag af alle krydderier.
Kog nudlerne imens.
Læg masser af spinat i 4 skåle. Hæld vand fra nudlerne og læg den ovenpå spinaten.
Kom den cremede dressing ovenpå samt den sprødstegte tofu, forårsløg, koriander og drys med sesamfrø.