Alt-i-en-bønneret

Hovedret
45 min
Serveringer: 4
En dejlig mættende ret til fire sultne voksne, eller nok til rester dagen efter. Lav evt. retten i mindre portioner, så har du madpakken klar til næste dag.
Af

Ingredienser

BUTTER BEAN BOWL
1 dåse butter beans
1 dåse kikærter
1 håndfuld bredbladet persille
½ håndfuld mynte
TAHINDRESSING
2 spsk. tahin
1 spsk. hvidvinseddike eller citron balsamico
1 spsk. kokossirup
Olivenolie
200 g gulerødder
1 løg
100 g rosenkål
Ca. 250 g grøntsager, f.eks. avokado, courgetter, blomkål, chili etc.
2 håndfulde babyspinat
50 g græskarkerner
1 spsk. citron- eller limesaft

Fremgangsmåde

Dræn vandet fra butter beans og kikærter, og hak persille og mynte groft.
Tænd ovnen på 230 grader. Bland alle in¬gredienser til dressingen, og stil den til side. Varm 2 spsk. olivenolie på en pande, tilsæt bønnerne, og varm dem kort op. Vend kryd¬derurter og dressingen heri. Sluk for varmen, og lad bønnerne stå og trække smag på den varme pande.
Vask gulerødderne, og skær dem i skiver. Halver rosenkålene, og skær løget ud i skiver. Vend det hele med olivenolie og citronsaft, og fordel på en bageplade med bagepapir. Bag grøntsagerne 10-12 min. i den varme ovn.
Lav nu en stor skål eller fire mindre portioner. Start med salaten og fortsæt deref¬ter med de marinerede bønner og de varme grøntsager. Anret med friske grøntsager og græskarkerner, og fordel olivenolie, salt og friskkværnet peber ud over.

Lignende opskrifter