Godt og glutenfri

Med vores glutenfri sortiment har du muligheden for at få hverdagsretter til at smage nøjagtigt som du vil, helt glutenfri. Du behøver ikke længere gå på kompromis med smagen. Hos Urtekram finder du både flager til morgenmad, brødblandinger til lækker hjemmebagt brød og rigtig god pasta til inspiration til aftensmaden! Altid økologisk og uden unødvendige tilsætningsstoffer, selvfølgelig.
Urtekrams glutenfrie morgenmadsprodukter som grødblandinger, mysli og C-flakes er gode valg til en glutenfri morgenmad. Vores C-flakes minder om klassiske cornflakes og er et alternativ uden sukker og gluten. Når du vil bage glutenfrit og ønsker et velsmagende brød, kan du altid tage et kig på vores glutenfrie brødblandinger, som hjælper dig til nemmere at vælge glutenfrit. Blandt vores bageblandinger finder du glutenfrie fødselsdagsboller, mørkt kernebrød og foccacia. Derudover har vi også et stort udvalg af glutenfri mel, som du kan bruge i din bagning præcis som du har lyst til. Urtekram glutenfri pasta tilbyder både spaghetti, fusilli, lasagneplader og meget mere til at fuldende glutenfrie pastaretter. Gå på opdagelse i Urtekrams økologiske og glutenfrie sortiment.

Glutenfri morgenmad

Gluten_free_360x360.jpg
 
Mysli, cornflakes, grød – gå på opdagelse I vores brede udvalg af glutenfri morgenmad og find dine favoritter!

 

 

Glutenfri pasta

urtekram_pasta_360x360.jpg
 
Vidste du, at vores glutenfri pasta er lavet af fuldkornsrismel? Al vores pasta er lavet i Italien, hvor kærligheden til pasta er stor. Vi har fundet en producent, der fokuserer 100% på det glutenfri pastahåndværk, så forvent den bedste kvalitet.

 

Glutenfri ingredienser

 
De klassiske kornprodukter er blevet erstattet med glutenfri ingredienser som boghvede, kikærter, majs, havre og rismel. Havre er naturligt glutenfri, men da de ofte dyrkes på marker og forarbejdes i møller, hvor glutenholdige korn også dyrkes og håndteres, kræver det særlige forholdsregler for at sikre, at havren er glutenfri.

Hvorfor vælge glutenfri?

De mest almindelige årsager til at spise glutenfri er overfølsomhed, cøliaki og hvedeallergi. Cøliaki er en kronisk sygdom, hvor glutenprotein starter en betændelse i tyndtarmen, der beskadiger slimhinden, og evnen til at absorbere vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer forringes. Men selv dem, der ikke har cøliaki, kan spise glutenfri - der er mange, der vælger at gøre det af andre grunde.

Hvad er gluten?

Gluten er en generel samlebetegnelse for proteiner, der findes i korn såsom hvede, rug og byg og alle produkter, der indeholder nogle af disse korn. Gluten hjælper mad med at bevare sin form og letter bagning, da det fungerer som en lim, der holder alt sammen. Gluten findes også i for eksempel couscous, bulgur, mannagryn, seitan, semolina, spelt og kamut.

Vores glutenfri produkter